Ldap Authentication Failed. Application Error #1400

Get help from other users here.

Moderators: Developer, Contributor

Post Reply
Darkmoon
Posts: 4
Joined: 24 May 2016, 06:59

Ldap Authentication Failed. Application Error #1400

Post by Darkmoon »

Hi.
I wanted to enable the Ldap Authentication for an on-premise Mantis Server running Version 1.2.19 to authenticate to Active Directory.
Have configured config_inc.php:
$g_login_method = LDAP;
$g_ldap_server = 'ldap://xxxxx.xxxxx.com:389';
$g_ldap_root_dn = 'OU=XXXX,DC=xxxx,DC=com';
$g_ldap_protocol_version = 3;
$g_ldap_follow_referrals = OFF;
$g_ldap_bind_dn = 'CN=Username,OU=Service Accounts,OU=Location1,OU=Location2,OU=XXXXX,DC=XXXXXX,DC=com';
$g_ldap_bind_paswd = 'password';
$g_ldap_uid_field = 'sAMAccountName';
$g_use_ldap_email = ON;

When pressing the Login button at the Mantis Site it shows this error:
APPLICATION ERROR #1400
LDAP Authentication Failed.

Full path: /var/www/core/ldap_api.php
Line: 363

p_username administrator string
p_password ********** string
c_username administrator string
t_ldap_organization string
t_ldap_root_dn OU=MCHP-MAIN,DC=mchp-main,DC=com string
t_ldap_uid_field sAMAccountName string
t_search_filter (&(sAMAccountName=administrator)) string
t_ds Resource id #14 unknown type
t_sr boolean

/var/www/core/ldap_api.php 363 - - trigger_error ( <string>'1400', <integer>256 )
/var/www/core/ldap_api.php 321 - - ldap_authenticate_by_username ( <string>'administrator', <string>'root' )
/var/www/core/authentication_api.php 363 - - ldap_authenticate ( <string>'1', <string>'root' )
/var/www/login_page.php 199 - - auth_does_password_match ( <string>'1', <string>'root' )

What is the p_username and p_password field, this is not reflecting the bind user i have configured?
And what is the c_username field? Why is there "Administrator" filled in, i do not want to authenticate with Administrator User to Ldap.

If somebody have an idea how to configure the ldap login to AD successfully let me know :-)
Darkmoon
Posts: 4
Joined: 24 May 2016, 06:59

Re: Ldap Authentication Failed. Application Error #1400

Post by Darkmoon »

in the meantime i have enabled ldap logging:
$g_log_level = LOG_LDAP;

then i found this:

[Tue May 24 09:46:00.466629 2016] [:error] [pid 9902] [client xxx.xxx.xxx.xx:1044] 24-05-2016 09:46 CEST ldap Bind to ldap server successful\n, referer: http://xxx.xxx.xxx.xx/main_page.php
[Tue May 24 09:46:00.466663 2016] [:error] [pid 9902] [client xxx.xxx.xxx.xx:1044] 24-05-2016 09:46 CEST ldap Searching for (&(sAMAccountName=administrator))\n, referer: http://xxx.xxx.xxx.xx/main_page.php
[Tue May 24 09:46:00.466945 2016] [:error] [pid 9902] [client xxx.xxx.xxx.xx:1044] 24-05-2016 09:46 CEST ldap ERROR #1: Operations error\n, referer: http://xxx.xxx.xxx.xx/main_page.php
[Tue May 24 09:46:00.467026 2016] [:error] [pid 9902] [client xxx.xxx.xxx.xx:1044] 24-05-2016 09:46 CEST ldap ldap search failed\n, referer: http://xxx.xxx.xxx.xx/main_page.php

So it seems, ldap bind is successful but it tries to search a user "administrator". Where can i define this?
It should not use Administrator, the Root DN has no Admins inside, just users.
atrol
Site Admin
Posts: 7875
Joined: 26 Mar 2008, 21:37
Location: Germany

Re: Ldap Authentication Failed. Application Error #1400

Post by atrol »

Darkmoon wrote:tries to search a user "administrator". Where can i define this?
Isn't this the user name you entered on Mantis logon page?
Please use Search before posting and read the Manual
Darkmoon
Posts: 4
Joined: 24 May 2016, 06:59

Re: Ldap Authentication Failed. Application Error #1400

Post by Darkmoon »

I cannot enter a username, when i click on login the error comes up. i have no chance to enter a username, except when i disable the ldap login completely.

please see my last reply, the ldap bind is working but it tries to use administrator for some reason.
atrol
Site Admin
Posts: 7875
Joined: 26 Mar 2008, 21:37
Location: Germany

Re: Ldap Authentication Failed. Application Error #1400

Post by atrol »

Mantis does not connect to LDAP before entering user name and password and clicking the login button.
At least it does not with standard settings.

You might have changed setting $g_display_errors in a wrong way so that certain kind of errors do no longer stop the system.
Please use Search before posting and read the Manual
Darkmoon
Posts: 4
Joined: 24 May 2016, 06:59

Re: Ldap Authentication Failed. Application Error #1400

Post by Darkmoon »

Thanks a lot atrol.

You were completely right. $g_display_errors were set wrong, now i got the logon screen.
kieling
Posts: 2
Joined: 19 Jun 2017, 18:23

Re: Ldap Authentication Failed. Application Error #1400

Post by kieling »

I have the same issue. However, $g_display_errors isn't set.
I cannot enter a username, when i click on login the error comes up. I have no chance to enter a username. Any idea?

Thanks!
FedericoCoppola
Posts: 4
Joined: 11 Jan 2021, 17:01

Re: Ldap Authentication Failed. Application Error #1400

Post by FedericoCoppola »

I have the same error in the login page.
I can not enter any username or password, I can just see

Code: Select all

APPLICATION ERROR #1400
LDAP Authentication Failed.
Please use the "Back" button in your web browser to return to the previous page. There you can correct whatever problems were identified in this error or select another action. You can also click an option from the menu bar to go directly to a new section.

How can I set "$g_display_errors" inside config_inc.php?
I don't have this variabile inside my settings

Thanks
Federico
Post Reply