Gmail works!

Get help from other users here.

Moderators: Developer, Contributor

Gmail works!

Postby jomavaro » Apr 29, 2010 3:28 pm

Gmail works !

$g_phpMailer_method = PHPMAILER_METHOD_SMTP;
$g_smtp_host = 'smtp.gmail.com';
$g_smtp_username = 'myuser@mydomain.com';
$g_smtp_password = 'mypassword';
$g_smtp_connection_mode = 'tls';
$g_smtp_port = 25
jomavaro
 
Posts: 2
Joined: Apr 17, 2010 10:59 am

Re: Gmail works!

Postby acalvod » May 31, 2010 1:36 pm

Hello jomavaro,

I cannot make Mantis notifications work with gmail.
I just tried with your settings with my gmail account on config_inc without results.
Did you modify any other file? (PHP.ini, phpmailer,...)

Thanks a lot for your help!!
acalvod
 
Posts: 7
Joined: May 07, 2010 12:13 pm

Re: Gmail works!

Postby tetsunami » Jun 17, 2010 12:14 pm

I tried this config and was ok

well you must set $g_enable_email_notification = ON;
by the way XD

see ya! :o
tetsunami
 
Posts: 26
Joined: Apr 21, 2010 9:45 am

Re: Gmail works!

Postby atrol » Jun 18, 2010 1:30 am

tetsunami wrote:well you must set $g_enable_email_notification = ON;
This is the deafult setting, you don't have to change anything for this
Please use Search before posting and read the Manual
Use Mantis2Go to try MantisBT on Windows or to reproduce issues
atrol
 
Posts: 4696
Joined: Mar 26, 2008 4:37 pm
Location: Germany

Re: Gmail works!

Postby mzainal » Aug 06, 2010 1:51 am

Which file do i need to change this?
mzainal
 
Posts: 8
Joined: Aug 05, 2010 8:44 pm

Re: Gmail works!

Postby atrol » Aug 06, 2010 1:57 am

mzainal wrote:Which file do i need to change this?

config_inc.php
Please use Search before posting and read the Manual
Use Mantis2Go to try MantisBT on Windows or to reproduce issues
atrol
 
Posts: 4696
Joined: Mar 26, 2008 4:37 pm
Location: Germany

Re: Gmail works!

Postby mzainal » Aug 06, 2010 2:24 am

Got this error on error.log
Code: Select all
[Fri Aug  6 15:20:00 2010] [error] PHP Notice:  Use of undefined constant PHPMAILER_METHOD_SMTP - assumed 'PHPMAILER_METHOD_SMTP' in /htdocs/mantis-1.0.7/config_inc.php on line 42
mzainal
 
Posts: 8
Joined: Aug 05, 2010 8:44 pm

Re: Gmail works!

Postby atrol » Aug 08, 2010 10:08 am

mzainal wrote:in /htdocs/mantis-1.0.7/config_inc.php

Seems that this was not available in older versions of MantisBT
You should update to a newer version.

You could also try to use the value 2 instead of PHPMAILER_METHOD_SMTP
Please use Search before posting and read the Manual
Use Mantis2Go to try MantisBT on Windows or to reproduce issues
atrol
 
Posts: 4696
Joined: Mar 26, 2008 4:37 pm
Location: Germany

Re: Gmail works!

Postby prakash » Aug 09, 2010 11:08 pm

goto : config_defaults_inc.php

Line : 483 (approx)

$g_phpMailer_method = PHPMAILER_METHOD_SMTP;

$g_smtp_host = 'smtp.gmail.com:465';

$g_smtp_username = 'username@gmail.com';

$g_smtp_password = 'yourpassword';

$g_smtp_connection_mode = 'ssl';

$g_smtp_port = 465;


These are the 100% working settings for gmail

Prakash
prakash
 
Posts: 4
Joined: Aug 09, 2010 11:02 pm

Re: Gmail works!

Postby atrol » Aug 10, 2010 12:42 am

Thank you for posting this information.

But you should never change config_defaults_inc.php because this file will be overwritten when updating.
You have to add the lines that you want to change to file config_inc.php
Please use Search before posting and read the Manual
Use Mantis2Go to try MantisBT on Windows or to reproduce issues
atrol
 
Posts: 4696
Joined: Mar 26, 2008 4:37 pm
Location: Germany

Re: Gmail works!

Postby prakash » Aug 10, 2010 4:19 am

Edited : I'll try updating that file like you said

cheers.
Last edited by prakash on Aug 10, 2010 5:36 am, edited 1 time in total.
prakash
 
Posts: 4
Joined: Aug 09, 2010 11:02 pm

Re: Gmail works!

Postby prakash » Aug 10, 2010 4:54 am

@atrol. Sorry about my previous reply. I didn't read your post correctly. i forgot updating means upgrading to a new version.. anyways like you said ill try updating config_inc.php.

Thanks again
prakash
 
Posts: 4
Joined: Aug 09, 2010 11:02 pm

Re: Gmail works!

Postby atrol » Aug 10, 2010 5:39 am

Yes, I meant updating to a newer version.
Even if you make a backup of config_defaults_inc.php before updating MantisBT you can get problems.
If a newer version of MantisBT introduces new configuration options in config_defaults_inc.php and you copy your backup over it, the new options are not set to an initial value.
This might lead to various issues.
Please use Search before posting and read the Manual
Use Mantis2Go to try MantisBT on Windows or to reproduce issues
atrol
 
Posts: 4696
Joined: Mar 26, 2008 4:37 pm
Location: Germany


Return to Help

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 9 guests